arrow_drop_up arrow_drop_down
Relatiecounselling maakt je gelukkiger

Relatiecounselling maakt je gelukkiger

Breng communicatie, passie en plezier terug in je relatie?

Relatiecounsellor Anita Uittenbogaart

Mijn passie: Relaties

Cliché maar oh zo waar: houden van is een werkwoord. In deze tijd waarin we verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk ervaren we druk van het vele moeten. Als de relatie daarbij te weinig aandacht krijgt, kan dit uiteindelijk leiden tot relatieproblemen of een scheiding. Als relatiecounsellor help ik jou om de kwaliteit van je relatie, het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium, in stand te houden en waar nodig te verbeteren, zodat je GELUK vindt binnen je relatie.

Wat doe ik als Registercounsellor?

Op zoek naar geluk in de relatie? Ik help je door:

  • de focus te leggen op jullie aanwezige kwaliteiten, motivaties, mogelijkheden en competenties;
  • alle levensgebieden en het onderlinge verband te bekijken;
  • je een beter inzicht te geven in wat de ander beweegt;
  • onderlinge communicatie te verbeteren waardoor er een dieper contact ontstaat;
  • pijnpunten en verstopte gevoelens bloot te leggen zodat je ze kunt verwerken.

Deze aanpak zorgt ervoor dat:

  • je meer begrip krijgt voor elkaar;
  • ergere problematiek wordt voorkomen;
  • je weer vertrouwen krijgt in je relatie;
  • toekomstige conflicten worden voorkomen;
  • je meer zelfkennis krijgt die bijdraagt aan een sterkere relatie.

We zien weer een toekomst samen

"Anita heeft ons ontzettend geholpen. Ze gaf inzicht in onze karaktertrekken. Ze heeft ons geleerd beter met elkaar te communiceren, elkaar te accepteren, te begrijpen en van elkaar te leren. We zien nu in dat onze individuele verschillen als mens, onze relatie samen juist kunnen versterken. Onze relatie stond op scherp maar we kiezen nu samen voor een goede toekomst."

Inzicht in karaktertrekken zorgt voor betere communicatie

M & S

Doortastend en eerlijk

"Vertellen wat op je hart ligt is moeilijk, zeker wanneer je net bij een counsellor bent en er naar gevoelens wordt gevraagd. Daarbij heb je ook niet overal een antwoord op. Anita voelde ons feilloos aan. Daar waar ik het uiten als lastig heb ervaren, ontdekte Anita gauw welke pijnpunten er waren. Dat werkte verhelderend. We zagen beter waar het fout ging. Anita bedankt voor je doortastendheid en eerlijkheid."

Pijnpunten bloot leggen werkt verhelderend

Han S.

Anita denkt in mogelijkheden

"We hadden vaak ruzie. Mijn man wordt dan erg stil terwijl ik juist wil praten. Anita hield ons beiden een spiegel voor en zo kwamen we erachter dat ons eerdere gedrag de situatie alleen maar pijnlijker maakte. We kregen opdrachten die we thuis moesten uitvoeren. Dat werkte! Onze relatie is sterker geworden en we blijven samenwerken om een goede relatie te behouden. Anita bedankt!" 

Samenwerken om een goede relatie te behouden

Rudy en Hanneke 

Relatiecounselling

Gratis kennismakingsgesprek relatietherapie bij RelatieZaak

Kennismaken

Vrijblijvend en kostenloos

Direct aan de slag met relatietherapie

Beschikbaar

Vrijwel direct starten

Direct aan de slag met relatietherapie

Inzicht en actie

Samen stappen zetten

Valkuilen leren zien door relatietherapie

Toekomst gericht

Duurzame resultaten

Ook werken aan je relatie als je partner niet mee wilt

Ook individuele sessies

Als je partner (nog) wilt wachten

Lage kosten door een kortlopend traject

Lage kosten

Doeltreffend kortlopend traject

Welke weg leggen we samen af?

Stel je voor: je kiest voor relatiecounselling, hoe gaat dat dan in zijn werk? Bij aanvang ontvang je een overeenkomst met een indicatie van het verwachte aantal sessies. Die indicatie wordt door ons gebaseerd op de aard van jouw hulpvraag. Vervolgens gaan we gedurende verschillende sessies van ruim een uur aan de slag. Dit aantal loopt gewoonlijk uiteen van vijf tot twaalf bijeenkomsten. Uiteraard kan het aantal in goed overleg worden aangepast wanneer dit na verloop van tijd wenselijk blijkt.

Anita laat ons heel goed vertellen hoe we ons voelen, vraagt goed door en daardoor komen we vanzelf bij het probleem uit zonder dat we het gevoel hebben gestuurd te worden. We hebben allerlei facetten van ons leven aangestipt en besproken. Stilstaan bij ons hectische leven... dat is het belangrijkste!

Anoniem

RelatieZaak is aangesloten bij de beroepsverenigingen ABvC en geregistreerd bij de stichting RBZC

Tarieven en vergoedingen

Ik hecht waarde aan transparantie en werk met een vergoeding per uur. Dit tarief is gelijk of je alleen komt, samen met partner, familie of kinderen.
uurtarief is 95 euro (incl btw) / per uur
Ook voor telefonisch - of mailconsult geldt dit uurtarief waarbij je uiteraard alleen betaalt voor de tijd die daaraan besteed is.

Als counsellor ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC en geregistreerd bij de RBCZ. Als je aanvullend verzekerd bent, worden de kosten vaak gedeeltelijk vergoed met een maximaal bedrag per dag (per sessie). De hoogte is afhankelijk van jouw aanvullende pakket.
Informatie hierover kun je vinden op Zorgwijzer. Om zeker te zijn van de eventuele vergoeding, adviseer ik je contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Vermeld daarbij het lidmaatschap ABvC en registratie RBCZ.

Gratis kennismakingsgesprek

Ik nodig jullie van harte uit om kennis te maken. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens ons kennismakingsgesprek luister ik naar wat de hulpvraag is en ervaren jullie hoe het voelt met mij in gesprek te zijn. Vervolgens informeer ik jullie over mijn werkwijze, praktische zaken, kosten en vergoedingen. Jullie nemen rustig de tijd om te samen te bespreken of ik als counsellor met mijn werkwijze aansluit op jullie hulpvraag.

Koekje erbij?