Relatiecounselling

Breng communicatie, passie en plezier terug in je relatie?

Houden van een werkwoord

Cliché, maar oh zo waar. In deze tijd waarin we verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk, ervaren we druk van het vele moeten. Als de relatie daarbij te weinig aandacht krijgt, kan dit uiteindelijk leiden tot relatieproblemen of een scheiding. Als relatiecounsellor help ik jou om weer met elkaar in gesprek te komen en de problemen die je ervaart te onderzoeken. Is er vertrouwen in het verbeteren van de relatie, komen we tot een concreet plan van aanpak. Het is echter ook mogelijk dat je samen tot de conclusie komt dat het beter is de relatie te beëindigen.

Voorkomen is beter dan genezen. Om de liefde duurzaam te laten stromen, is het goed om de relatie periodiek onder de loep te nemen.  Jij verandert, je partner verandert en de omstandigheden veranderen. Houden van als werkwoord betekent gerichte en liefdevolle aandacht voor jezelf, je partner en de relatie.  Een relatie APK-tje is daarbij geen overbodige luxe!

Wat doe ik als Registercounsellor?

Op zoek naar geluk in de relatie? Ik help je door:

De focus te leggen op jullie aanwezige kwaliteiten, motivaties, mogelijkheden en competenties;

Alle levensgebieden en het onderlinge verband te bekijken;

Je een beter inzicht te geven in wat de ander beweegt;

Onderlinge communicatie te verbeteren waardoor er een dieper contact ontstaat;

Pijnpunten en verstopte gevoelens bloot te leggen zodat je ze kunt verwerken.

Deze aanpak zorgt ervoor dat:

Je meer begrip krijgt voor elkaar;

Ergere problematiek wordt voorkomen;

Je weer vertrouwen krijgt in je relatie;

Toekomstige conflicten worden voorkomen;

Je meer zelfkennis krijgt die bijdraagt aan een sterkere relatie.

Welke weg leggen we samen af?

Als je kiest voor relatiecounselling, hoe gaat dat dan in zijn werk? Bij aanvang ontvang je een overeenkomst met een indicatie van het verwachte aantal sessies. Die indicatie wordt door mij gebaseerd op de aard van jouw hulpvraag. Vervolgens gaan we gedurende verschillende sessies van ruim een uur aan de slag. Dit aantal loopt gewoonlijk uiteen van vijf tot twaalf bijeenkomsten. Uiteraard kan het aantal in goed overleg worden aangepast wanneer dit na verloop van tijd wenselijk blijkt.

Persoonlijk

Jouw verhaal is mijn vertrekpunt

Een duidelijke koers

Samen stappen zetten

Praktijkgericht

Oplossingen voor alle partijen

Vertrouwen in de toekomst

Hulp bij het maken van keuzes

Kosten en vergoedingen

Ik hecht waarde aan transparantie en werk met een vergoeding per uur. Dit tarief is gelijk of je alleen komt, samen met partner, familie of kinderen.

uurtarief is 95 euro (incl btw) / per uur

Ook voor telefonisch – of mailconsult geldt dit uurtarief waarbij je uiteraard alleen betaalt voor de tijd die daaraan besteed is.

Als counsellor ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC en geregistreerd bij de RBCZ. Als je aanvullend verzekerd bent, worden de kosten vaak gedeeltelijk vergoed met een maximaal bedrag per dag (per sessie). De hoogte is afhankelijk van jouw aanvullende pakket. Informatie hierover kun je vinden op de Zorgwijzer. Om zeker te zijn van de eventuele vergoeding, adviseer ik je contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Vermeld daarbij het lidmaatschap ABvC en registratie RBCZ.

Gratis kennismaken

Ik nodig jou van harte uit om kennis te maken. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens ons kennismakingsgesprek luister ik naar wat de hulpvraag is en ervaar jij hoe het voelt met mij in gesprek te zijn. Vervolgens informeer ik jou over mijn werkwijze, praktische zaken, kosten en vergoedingen. Je neemt rustig de tijd om te overdenken of ik als counsellor met mijn werkwijze aansluit op jouw hulpvraag.

cliëntenstop

Bij gebrek aan ruime in de agenda is er een cliëntenstop. Lopende trajecten worden uiteraard gecontinueerd.

You have Successfully Subscribed!