Nieuw samengesteld gezin

Creëer rust en eensgezindheid binnen jouw nieuwe gezin
,

Kort traject

Oplossingsgericht werken

f

Maatwerk

Jullie situatie, mijn vertrekpunt

l

Beschikbaar

Vrijwel direct beginnen

N

Transparant

Duidelijkheid voor iedereen

Hoe komt het toch dat het niet vanzelf gaat?

Het vormen van een succesvol nieuw samengesteld gezin is vaker een uitdaging dan een eenvoudige weg. Vaak is er sprake van spanningen tussen je nieuwe partner en de kinderen uit een eerdere relatie. Om een succes te maken van jouw samengesteld gezin, zorg ik voor:

 

  • inzicht in en voorkomen van de valkuilen;
  • accepteren en ruimte geven aan de bloedband;
  • bouwen aan de relatie als stevig fundament onder het nieuw samengestelde gezin;
  • vinden van balans tussen gemeenschappelijk – en eigen belang, , tussen wij en ik, tussen oud en nieuw;
  • gezamenlijk maken van een gezinsplan.

Veel helderheid en inzicht

“We hebben een samengesteld gezin. Ik heb een zoontje van 5 jaar en mijn partner Remon twee dochters van 8 en 11 jaar. We zijn allebei gescheiden. We zaten best op een roze wolk toen we verliefd op elkaar werden en hadden hoge verwachtingen. We hebben vrijwel direct nadat we zijn gaan samenwonen hulp gevraagd bij RelatieZaak. We wilden dat onze relatie zou slagen. De informatie, inzichten, tips en opdrachten die we hebben gekregen hebben ervoor gezorgd dat we nog steeds gelukkig zijn. Meer dan een jaar wonen we nu samen. Super blij dat we dit hebben gedaan.”

Angela en Remon

Het traject nieuw samengesteld gezin

We vertrekken vanuit de huidige situatie. Daarnaast blikken we even terug naar het leven dat jullie hadden voordat het nieuwe gezin ontstond. Vervolgens focussen we ons op de toekomst en werken we toe naar wat jullie belangrijk vinden om een fijn gezin te vormen. Dit vraagt om betrokkenheid, openheid, inzet en vooral actie. De stappen worden vastgelegd in jullie gezinsplan. Een plan dat niet statisch is, maar periodiek door jullie wordt verbeterd en bijgesteld.

Kosten en vergoedingen

Ik hecht waarde aan transparantie en werk met een vergoeding per uur. Dit tarief is gelijk of je alleen komt, samen met partner, familie of kinderen.

uurtarief is 95 euro (incl btw) / per uur

Ook voor telefonisch – of mailconsult geldt dit uurtarief waarbij je uiteraard alleen betaalt voor de tijd die daaraan besteed is.

Als counsellor ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC en geregistreerd bij de RBCZ. Als je aanvullend verzekerd bent, worden de kosten vaak gedeeltelijk vergoed met een maximaal bedrag per dag (per sessie). De hoogte is afhankelijk van jouw aanvullende pakket. Informatie hierover kun je vinden op de Zorgwijzer. Om zeker te zijn van de eventuele vergoeding, adviseer ik je contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Vermeld daarbij het lidmaatschap ABvC en registratie RBCZ.

Gratis kennismaken

Ik nodig jou van harte uit om kennis te maken. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens ons kennismakingsgesprek luister ik naar wat de hulpvraag is en ervaar jij hoe het voelt met mij in gesprek te zijn. Vervolgens informeer ik jou over mijn werkwijze, praktische zaken, kosten en vergoedingen. Je neemt rustig de tijd om te overdenken of ik als counsellor met mijn werkwijze aansluit op jouw hulpvraag.

cliëntenstop

Bij gebrek aan ruime in de agenda is er een cliëntenstop. Lopende trajecten worden uiteraard gecontinueerd.

You have Successfully Subscribed!