Kind in scheiding | RelatieZaak
arrow_drop_up arrow_drop_down
KIES-Coaching geeft jou kinderen een stem bij scheiding

Kind in scheiding

Begeleiding bij echtscheiding voor kinderen en ouders

Elkaar beter begrijpen door goede communicatie

Begrip voor elkaar

Communicatie verbeteren

Deskundig advies door jaren ervaring

Deskundig

Bewezen positief resutaat

Samen beslissen over het belang van de kinderen na echtscheiding

Belang van de kinderen

Samen beslissingen nemen

Professionele hulp voor ouders en kinderen bij echtscheiding

Professionele begeleiding

Voor ouders en kinderen

Emoties verwerken bij een echtscheiding

Rouwverwerking

Emoties begrijpen

Grip op de huidige en toekomstige situatie

Heden en toekomst

Denken in mogelijkheden

Hulp voor het gezin om een scheiding te verwerken

Kinderen en ouders verwerken uiteenlopende gevoelens en hebben ruimte nodig om een breuk te verwerken. Zodra ouders en kinderen kunnen omgaan met de nieuwe situatie en de scheiding een plek geven, zorgt dat voor een vertrouwd gevoel. Vertrouwen in de huidige situatie en de toekomst. Ik help kinderen en ouders dit vertrouwen te creëren door:

  • met de ouders enkele gesprekken te voeren om in te schatten wat nodig is waarna een plan van aanpak ontstaat en kinderen vervolgens kunnen worden betrokken. Dat laatste is mede afhankelijk van de leeftijd van kinderen;
  • door observaties het gesprek zo te sturen om onderling begrip te vergroten en communicatie te verbeteren. Soms wordt gewerkt met korte huiswerkopdrachten zodat dat de uitkomst van gesprekken in de praktijk daadwerkelijk wordt toegepast.
Vaak zorgen enkele sessies gezinsbegeleiding/gezinscoaching al voor een verbeterde sfeer in huis, een verandering van communicatie en meer begrip voor elkaar.
Laat kinderen niet de dupe worden van je scheiding

Jeroen en Linda

Met de handen in het haar

"Geen idee hoe we onze scheiding moesten aanpakken. Een ding was zeker. Onze kinderen mochten absoluut niet de dupe worden. Hoe ga je om met emoties en verdriet en hou je toch alles draaiende. Anita heeft ons hiermee geweldig geholpen. Een open blik, een luisterend oor en goede adviezen heeft ons veel pijn en verdriet bespaard. Bedankt Anita! "

Kind in scheiding

RelatieZaak begeleidt het gezin

In mijn praktijk help ik ouders en kinderen door naar hun verhaal te luisteren als en de scheiding zoveel mogelijk een plek te geven. Daarnaast begeleid ik ouders in het emotionele proces van de echtscheiding en bij hun taak als ouder om een kind zo goed mogelijk door de periode van de scheiding heen te helpen. Zo zorgen we er samen voor dat de goede band tussen ouders en kinderen in stand blijft of hersteld wordt.
Het programma KIES

Het programma KIES

Kinderen in Echtscheidingssituatie (KIES) is is een spel- praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. Onder leiding van een KIES-coach wordt in 8 bijeenkomsten gewerkt aan de verwerking van de echtscheiding van de ouders. KIES-Coaching in een groep wordt georganiseerd op scholen en altijd onder begeleiding van twee coaches. Ik geef samen met een Susan Weerd, een zeer ervaren Kies en Kindercoach, dit programma op scholen.

Vergoedingen gezinsbegeleiding bij scheiding

Kosten gezinsbegeleiding

Ik ben graag transparant en werk met een vergoeding van €95,- per gesprek. Zo zijn de kosten altijd hetzelfde; of je nu alleen, samen met je partner of kind(eren) komt.

Als counsellor ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen ABvC en geregistreerd bij de stichting RBZC. Ben je aanvullend verzekerd? Dan worden de kosten vaak deels vergoed. Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd met ouders. Informeer bij je zorgverzekeraar  om zeker te zijn over deze vergoedingen. Op Zorgwijzer.nl

 vind je meer tekst en uitleg.

Gratis kennismakingsgesprek

Maak gratis kennis met mij

Ik nodig jullie van harte uit om kennis te maken. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens ons kennismakingsgesprek luister ik naar de hulpvraag is en ervaren jullie of de situatie gemakkelijk voelt. Vervolgens adviseer ik eerlijk over wat ik kan betekenen en vertel over de kosten en mogelijke vergoedingen. Zo bepaal je of jullie wens aansluit op mijn werkwijze.

Wil je mij ontmoeten?

Koekje erbij?