arrow_drop_up arrow_drop_down
Happy Valentijn
13 februari 2020 

Happy Valentijn

Het beste cadeau voor Valentijn

Of je wilt of niet, je wordt herinnerd aan Valentijnsdag. Laat ik eens even zoeken op Google of er waardevolle tips bij staan. Nou en die staan er, met de nadruk op waarde. Het varieert van de meest hartelijke kaarten tot romantische reisjes naar een tropisch eiland.

Mag liefde geven een wonder heten?

Toch maar even checken waar Valentijnsdag oorspronkelijk vandaan komt. Ben toch even de liefdesdraad kwijt geloof ik. Waar Wikkipedia al niet goed voor is. Er zijn verschillende verhalen die ik hier voor het gemak maar even samenvat. Rond 300 n.C. waren er heiligen die de naam Valentinus droegen. Heilig ben je niet zomaar. Dat vraagt om een hele goede daad of zelfs een wonder te verrichten. Valentijn deed dat. Hij huwde een christen met een heiden wat in die tijd streng verboden was. Hij genas een blind meisje door haar in gevangenschap een briefje te laten brengen met een bloem “Van Valentinus”.

Valentijn anno 2020

Nou probeer ik even een link te leggen met het Valentijn anno 2020. Vooropgesteld dat het een dag is waarop de liefde even in de spotlights staat en dat kan volgens mij nooit verkeerd zijn.  Interessant is te kijken hoe we dat doen. En dat vind je vooral in de cadeaushop. Je hoeft er niet eens meer de deur voor uit, want je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het online vinden.  Je hoeft zelfs niet meer door weer en wind naar de brievenbus te lopen om je handgeschreven kaartje te posten. En wat nou als je geen idee hebt wie je een Happy Valentijn wilt sturen? Je relatie helemaal niet zo happy is. Of je hoopt stilletjes door een Happy Valentijn groet verrast te worden door een stille aanbidder, maar vreest met grote vreze dat de brievenbus leeg blijft. Dan wil je misschien dat die dag zo snel mogelijk voorbij is.

Hét Valentijn cadeau

Tja, vergeleken met die heiligen steken onze pogingen om onze liefde voor elkaar in de spotlight te zetten toch een beetje magertjes af. Liefde geven kan altijd, op elk moment, aan willekeurig wie. Wat denk je van een beetje liefde voor jezelf?

Ik dacht daarom aan het meest duurzame, belangeloze, goedkoopste tevens meest waardevolle Valentijn cadeau. Én er is altijd wel iemand die het ontvangen wil…

Ik heb de liefdesdraad weer te pakken.

Happy Valentijn,

Anita

 

Over de schrijver
Mijn naam is Anita Uittenbogaart. Ik ben eigenaar van RelatieZaak in Nijmegen en geregistreerd counselor bij het RBCZ en ABvC. Ik begeleid bij relatieproblemen en biedt hulp voor mensen die de kwaliteit van hun relatie willen verbeteren of zich afvragen of ze wel samen verder willen. Dankzij gesprekken kan ik stap voor stap helder krijgen wat er speelt, welke behoeften er zijn en wat je van je relatie verwacht. Wanneer communiceren een uitdaging is, breng ik de communicatie in jullie relatie op gang. Dit in een veilige setting waarin je jezelf open en eerlijk uit. Je treft een integere, spontane vrouw die communicatief vaardig is en haar vak goed verstaat. Ik weet hoofd- en bijzaken te scheiden en ik vind dat luisteren belangrijker is dan oordelen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?