arrow_drop_up arrow_drop_down
14 januari 2021 

"Dankbaarheid"

Dankbaarheid kan je deze periode helpen positiever door te komen. Alle dagen zijn we bezig met wat er niet is. Dat is goed te begrijpen. Er is veel wat we missen.  Echter, de aandacht richten op wat er wel is en daar dankbaar voor zijn, geeft een beter gevoel en stemt positief.

Voorlopig moeten we nog even door. Voor sommige is er niet veel veranderd, voor sommigen heel veel. Ik heb inmiddels een leeg nest en kan in alle rust thuis werken. Besef maar al te goed wat dat nu waard is. Een aantal uren per week kijk ik met het online begeleiden van kinderen de huiskamers in en bespeur ik enige stress. Wat ik me héél goed kan voorstellen. Zelf online werken en je kinderen helpen met hun huiswerk, terwijl ze 9 van de 10 keer jouw hulp maar niets vinden, valt niet mee.  Neem het ze maar niet kwalijk 🙂 onderwijzen is een vak! En dan nog 24 uur per dag op elkaars lip en minder naar buiten dan in het voorjaar toen de zon ons nog tegemoet kwam. Al laat deze zich zo af en toe wel zien, gelukkig.

Elke ochtend lees ik tijdens mijn ontbijtje NOS nieuws op mijn mobieltje. Niet bepaald om vrolijk van te worden. Elke avond als ik in mijn bed duik ben ik dankbaar. Dankbaar voor alles wat er wel is. Ik voel me veilig, de kachel verwarmt mijn huis, water komt uit de kraan en aan eten is geen gebrek. Zo enorm basic, maar zo enorm belangrijk. Dankbaarheid voor wat er WEL is, maakt deze periode veel dragelijker.

Ja, je zit op elkaars lip…klopt. Maar is dat niet beter dan eenzaam en alleen zijn.
Ja, je moet je kinderen helpen. Maar is hun situatie niet beter dan die van al kinderen die nooit naar school gaan.
Ja, je moet thuis werken en zit niet op de goede stoel. Maar…

Dankbaarheid is het toverwoord! Wij staan niet in de vrieskou in de rij voor een ontbijt van een blikje tonijn of slapen in een selfmade tent in de sneeuw.

 

Dankbaarheid neemt je zorgen niet weg, maar laat het besef groeien dat het altijd erger kan.

Er is licht aan het eind van de tunnel!!!

Over de schrijver
Mijn naam is Anita Uittenbogaart. Ik ben eigenaar van RelatieZaak in Nijmegen en geregistreerd counselor bij het RBCZ en ABvC. Ik begeleid bij relatieproblemen en biedt hulp voor mensen die de kwaliteit van hun relatie willen verbeteren of zich afvragen of ze wel samen verder willen. Dankzij gesprekken kan ik stap voor stap helder krijgen wat er speelt, welke behoeften er zijn en wat je van je relatie verwacht. Wanneer communiceren een uitdaging is, breng ik de communicatie in jullie relatie op gang. Dit in een veilige setting waarin je jezelf open en eerlijk uit. Je treft een integere, spontane vrouw die communicatief vaardig is en haar vak goed verstaat. Ik weet hoofd- en bijzaken te scheiden en ik vind dat luisteren belangrijker is dan oordelen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?