arrow_drop_up arrow_drop_down
11 mei 2017 

Ben jij ook de controle kwijt over je relatie?

Wat wil ik nou eigenlijk?

Ben jij ook de controle kwijt over je relatie? Lijkt het een mission impossible? Vind je het leuk om samen met andere vrouwen te sparren over hun situatie? Wil je aan jezelf werken om voor verandering in jouw relatie te zorgen zodat je het roer weer in handen krijgt? Ga dan de uitdaging aan en kom naar de workshop Vrouw in Relatie.

Werken aan verandering in jouw relatie

“Ik heb al zoveel gedaan, maar er verandert niets.”

“Als het zo doorgaat, hoeft het van mij niet meer.”

“Hij doet gewoon waar hij zin in heeft.”

Mijn ouders als voorbeeld.

Inmiddels zijn mijn ouders al op een leeftijd dat bepaald gedrag als onveranderbaar wordt bestempeld. Al meer bijna 60 jaar samen. “Hij kan nog geen ei bakken”, zegt mijn moeder. Tja, de eieren zijn altijd voor hem gebakken.  Zijn hemden gestreken, zijn bed verschoond, zijn kerstkaarten verstuurd, zijn rekeningen betaald, zijn shag gehaald en ga zo maar door.  Met veel liefde hoor, dat wel!  Maar nu wel met een diepe zucht: “Die man kan niets zelf’.  En dan terugblikkend met een gevoel zichzelf tekort te hebben gedaan. Als je naar de 80 gaat, heb je een aardig eindje terug te blikken.

En dan vader die zegt dat ze altijd geweldig voor hem gezorgd heeft, maar dat hem tevens de regie uit handen is genomen. Wie zorgt en regelt, bepaalt! In zijn leven altijd zoekend geweest naar momenten van escape. Lekker toeren in je vrachtwagen, lange dagen op kantoor, sporten met een grote voorkeur voor de ‘derde helft’.  Die vrijheid pakken waar het kan, wordt op oudere leeftijd bemoeilijkt door toenemende afhankelijkheid. Het voor elkaar zorgen wordt meer en meer een noodzaak.

Onvoorwaardelijke Commitment?

Let wel, ik heb groot respect voor de onvoorwaardelijke commitment aan elkaar.  Ze hadden het ook ergens onderweg kunnen opgeven.  Om veel verschillende redenen hebben ze dat niet gedaan. Een daarvan is onvoorwaardelijk houden van!

Ben jij ook de controle kwijt in je relatie?Het leven van de Vrouw in Relatie is zeker niet gemakkelijker geworden.  Behalve een zorgzame vrouw en moeder is het aantal rollen en gewenste eigenschappen toegenomen tot een mission impossible. De vrouw anno 2017 is  zorgzaam, intelligent, grappig, betrouwbaar, mooi, krachtig, leergierig, spannend, aantrekkelijk, sociaal, gestructureerd en flexibel, organisator, sensitief en zakelijk, pragmatisch en passioneel.  Met vooral de taak veel ballen in de lucht te houden ofwel een multitasker zijn.

Leuke uitdaging? Jazeker!

Geen mission is impossible als je het gepaard gaat met nieuwe kennis, vaardigheden en middelen om deze uitdaging aan te gaan. En daar gaat het nog wel eens mis.

Wie bepaalt wat?

Wie bepaalt wat?In de eerste plaats…wie bepaalt de hoogte van de lat?  Doe jij dat zelf of laat je je voortdurend beïnvloeden door de ander?  Weet jij waar jouw grenzen liggen of laat je anderen met het grootste gemak in ‘jouw tuintje’ te schoffelen.  Is wat jij wilt ook wat je doet?  En is wat jij doet eigenlijk wel wat die ander wilt?  Mijn vader vindt het heerlijk dat zijn eitje gebakken wordt, maar dat zij ook bepaalt hoe laat er gegeten wordt vindt hij minder prettig.

Als relatiecounsellor, moeder en ervaringsdeskundige voel ik de NEED om met jou in gesprek te komen in de Workshop Vrouw in Relatie. Mijn streven is om vrouwen met vertrouwen in zichzelf de uitdaging aan te gaan de rollen die ze op zich willen nemen op eigen wijze te vervullen. Met het roer in de hand en niet slechts de spatels. De Vrouw in Relatie anno 2017 creëert een omgeving waarin zij kan bloeien.  Ze bakt met liefde een eitje, maar geeft met evenveel liefde een cursus eitje bakken in eigen keuken.

Over de schrijver
Mijn naam is Anita Uittenbogaart. Ik ben eigenaar van RelatieZaak in Nijmegen en geregistreerd counselor bij het RBCZ en ABvC. Ik begeleid bij relatieproblemen en biedt hulp voor mensen die de kwaliteit van hun relatie willen verbeteren of zich afvragen of ze wel samen verder willen. Dankzij gesprekken kan ik stap voor stap helder krijgen wat er speelt, welke behoeften er zijn en wat je van je relatie verwacht. Wanneer communiceren een uitdaging is, breng ik de communicatie in jullie relatie op gang. Dit in een veilige setting waarin je jezelf open en eerlijk uit. Je treft een integere, spontane vrouw die communicatief vaardig is en haar vak goed verstaat. Ik weet hoofd- en bijzaken te scheiden en ik vind dat luisteren belangrijker is dan oordelen.
Reactie plaatsen

Koekje erbij?